19de-eeuwse lijstgevel

Tekst van 17de-eeuws burgerhuis met 19de-eeuwse lijstgevel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/60136)

19de-eeuwse lijstgevel met typische bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel. Volgens bouwplan aangepaste begane grond van 1923. Verticaal benadrukte gevel door de doorgetrokken vensternissen. Centrale deurtravee benadrukt door gebogen fronton van venster op tweede bouwlaag.

• Stadsarchief Kortrijk, 199, nr. 6938.

Auteurs:  Callens, Toon; Scheir, Olivier; Van den Mooter, Maarten; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; De Leeuw, Sofie