New Foundlanders gedenkteken

New Foundlanders gedenkteken gelegen aan de grens met Harelbeke en ring. Het bronzen herdenkingsmonument stelt een kariboe voor en werd in 1924 opgetrokken als gedenkteken aan de Newfoundlandse soldaten die op 19 oktober 1918 als eerste de Leie over staken. Omringd door Canadapopulieren waarvan de helft werd gerooid met de aanleg van de Ring in 1974.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen te Brugge, Monumenten en Landschappen, archief W/00856.

Auteurs:  Callens, Toon; Scheir, Olivier; Van den Mooter, Maarten; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; De Leeuw, Sofie