Den Gulden Reep

Zogenaamd "den Gulden Reep". Gecementeerde trapgevel (negen treden + aanzet van overhoeks topstuk) van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met kern uit de tweede helft van de 16de eeuw of eerste helft van de 17de eeuw. Top gemarkeerd door druiplijsten en drielicht waarvan middenvenster met bovendorpel op consooltjes. Verbouwde rechthoekige vensters op de tweede bouwlaag. Fraai neoclassicistisch houten puiraam (vierde kwart van de 19de eeuw) naast aparte ingangsdeur in vlakke hardstenen omlijsting met imposten (eerste kwart van de 19de eeuw).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine