Tekst van Burgerhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5836)

Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen in 1862 gebouwd door architect J.A. Hompus. Neoclassicistische stijl met Louis-Philippe invloed in de ornamenten. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel op sokkel van arduin met twee keldermonden, verlevendigd met imitatievoegen en dito bossage. Horizontale belijning door middel van platte lijsten, kordon vormende lekdrempels en bekroning met hoog entablement op lange consoles afgewisseld met panelen. Accent op poortrisaliet met rondboogdeur in geprofileerde omlijsting met sleutel, geflankeerd door pilasters met verdiepte schacht; bovenverdieping met balkons op bewerkte consoles; de sierlijke opengewerkte leuningen met hoekpostamenten vormen een geheel met de versiering van de muurdammen. Segmentboogvensters in geriemde omlijsting met oren en sleutel in het risaliet.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1862, Modern Archief 20.113/1, dossier 90.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine