Hoekhuis met Louizastraat

Tekst van Winkelhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5833)

Hoekhuis met de Louizastraat van respectievelijk twee, een afgeschuinde hoek en vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (roofing); te dateren in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van gekleurde baksteen en arduin. Hoektravee met rechthoekige deur, balkonnetje achter ijzeren leuning en mozaïek met bloemmotief, herhaald boven deur aan Schermersstraatzijde. Rechthoekige vensters . breder in pui . onder ijzeren I-balk met rozetvormige bevestigingsbouten en ontlastingsboog; laatstgenoemde op de derde bouwlaag uitgewerkt als een licht getoogde nis met plastische decoratie. Bovenverdieping met gebogen lekdrempels. Gevelafwerking met houten kroonlijst op klossen en consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine