Zij-ingang van Sint-Joris

Tekst van Zijportaal van de Sint-Joriskerk (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5828)

Tussen nummers 11 en 13. Monumentale poort. Zijingang van Sint-Joris in omlijsting van zandsteen en arduin: geprofileerde geblokte rondboog met sleutel, geschraagd door zware pilasters met hoge basis, bossage en kapiteel. Het geheel bekroond met driehoekig fronton op klossen. Rechthoekige houten vleugeldeur met blind gesculpteerd boogveld waarin afbeelding van Sint-Joris te paard die de draak doodt; gebeeldhouwd door P. Lecoutere in 1898. Naast de poort: tuinmuur van zandsteen op hoge sokkel van arduin en afgezet met balustrade.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine