Eenheidsbebouwing

Tekst van Gekoppelde burger- en winkelhuizen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5827)

Eenheidsbebouwing van bepleisterde, beschilderde lijstgevels van drie traveeƫn, drie bouwlagen en zadeldak, te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw. Schijnvoegen, paneelwerk (nummers 3 en 9), platte of gekorniste kordons geven scherpe horizontale indeling in registers. De nummers 5 en 7 met geaccentueerde middentravee, waarin twee boven elkaar gestelde balkons, bekroond met driehoekig fronton. Rechthoekige eenvoudig omlijste vensters en deuren. Houten kroonlijst op klossen en consoles (nummers 5 en 7) waaronder panelenfries en gelede architraaf. De nummers 36-38 in een soortgelijke doch zwaarder uitgewerkte stijl.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine