Koeihouderij Salm-Salm

Zogenaamd "Koeihouderij Salm-Salm" (zie gevelplaat). Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen te dateren in het vierde kwart van de 19de eeuw. Parement van baksteenmetselwerk met gebruik van natuursteen voor speklagen, omlijstingen, dorpels, sluitstenen en diamantkoppen; sierankers. Accent op centraal deurrisaliet met rechthoekige deur in hardstenen omlijsting waarboven kruiskozijn; tussen beide versierde muurdam met guirlandes en krulwerk; op de hoogste verdieping rechthoekig vlak omlijst venster onder gebogen waterlijstje; op de borstwering de hogervermelde gevelplaat. Links en rechts van risaliet, houten puien met zijdeur in uiterste travee; hogerop rechthoekige vensters met lekdrempel, latei en dubbele ontlastingsboog. Houten dakgoot op enkele gegroefde consoles en fries met kleurige faïencetegels.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine