Burgerhuis

Tekst van Drukkerij-uitgeverij De Vos & Van der Groen, later Mercurius (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5816)

Burgerhuis in vroege rococostijl van oorspronkelijk vijf traveeën en twee bouwlagen gebouwd circa 1725; in 1865 vergroot met het aanpalend huis (twee laatste traveeën) dat in dezelfde stijl herbouwd werd, pseudo-mansardedak (leien) met segmentboogvormige dakkapellen. Bakstenen lijstgevel op een vernieuwende zandstenen plint met segmentbogige keldermonden, verlevendigd met witstenen banden en hardstenen deur- en vensteromlijstingen; muurankers o.m. met gekrulde spie. Segmentboogvensters met rocaillesleutels op de begane grond en rechthoekige vensters in vlakke omlijstingen op de bovenverdieping In vijfde travee een spiegelboogomlijsting met rocaillesluitsteen onder een licht gebogen waterlijst met gestrekte uiteinden; vleugeldeur met bewerkte makelaar.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1865, Modern Archief 20.116/1, dossier 200.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine