Pastorie van het begijnhof

Pastorie van het begijnhof te dateren einde 17de eeuw. Enkelhuis van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder een zadeldak (leien) met dakkapel en een getrapt dakvenster. Verankerde lijstgevel in traditionele stijl aangepast in 19de eeuw met rechthoekige vensters in een vlakke ingekaste arduinen omlijsting. Deurtravee uitlopend op een trapgeveltje (vijf treden + overhoeks topstuk) op schouderstukken met groot rondboogluik in een geprofileerde zandstenen omlijsting met diamantkopsleutel en -imposten, hogerop radvenster in een dito omlijsting onder een gebogen waterlijst. Hardstenen barokpoortje : rondboogdeur met geprofileerde archivolt op geringde pilasters, boogzwikken met ingezwenkte panelen onder een gestrekte en omgetrokken waterlijst waarop zware voluten en een siervaas.

Delftse tegels in woonkamer (taferelen uit Oud en Nieuw Testament) en achterkeuken (864).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine