Meergezinswoning in art-nouveaustijl

Tekst van Kantoor- en woonpand in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5800)

Eenheidsbebouwing uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; enkelhuizen van telkens twee traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak (spiegelbeeldschema). Parement van witte baksteen en natuursteen op de benedenverdieping.

Art-nouveau-geïnspireerde lijstgevel, verticaal gemarkeerd door lisenen en hoger opgaande zijtravee. Rechthoekige één- en tweelichtsvensters onder een rollaag; doorlopende lekdrempels. Rechthoekige deur en benedenvensters onder ijzeren I-balken met rozetvormige bevestigingsbouten. Vensters met bewaarde roedeverdeling. Houten kroonlijst op smalle consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine