Hoekhuis

Hoekhuis van respectievelijk twee traveeën, een afgeschuinde hoek en vijf traveeën; vier bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen, roofing); te dateren eerste kwart 20ste eeuw naar ontwerp van architect F. Smet-Verhas zie opschrift op kraagsteen onder de toren.

Baksteenmetselwerk versierd met natuursteen en sokkel van arduin. Begane grond met twee aan twee gekoppelde vensters onder ijzeren I-balk met rozetvormige bevestigingsbouten en overspannen door een brede ontlastingsboog met diamantkoppen. Bovenbouw, per travee verticaal geritmeerd door schouderboogvormige nissen en een uitkragende toren in de zijgevel. Horizontale belijning door doorgetrokken lekdrempels en een klassieke kroonlijst op modillons die boven de kroonlijst verhoogd is met driehoekig fronton. Rechthoekige vensters met ijzeren latei zie pui en dito ontlastingsboog. Een balkonnetje op de hoek.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine