Huis

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5785)

Voormalig enkelhuis van vier traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (eerste kwart van de 19de eeuw). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechts een poortrisaliet en een verkleinende ordonnantie; verdiepingen gemarkeerd door brede gekorniste puilijst en doorlopende banden of kordons. Rechthoekige vensters op brede lekdrempels, laatstgenoemde met panelen op bovenverdieping Vroegere poort in een brede geprofileerde omlijsting, met neuten en gestrekte waterlijst aansluitend bij de puilijst, heden verbouwd en half gedicht (venster). Vleugeldeur met bovenlicht in de derde travee.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine