Hoekhuis

Hoekhuis met puntgevel van drie + drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat). Oorspronkelijke kruiskozijnen (zichtbare sporen) aangepast onder andere in 1836; heden eenvoudige rechthoekige vensters op lekdrempels. Tweeledige top met twee boven elkaar liggende vensters; in de top een steigergat. Bewaarde muurankers met gekrulde spieën. Op de hoek monumentaal Mariabeeld onder baldakijn van witte natuursteen vermoedelijk uit de 18de eeuw: "Onze-Lieve-Vrouw draagster van het Schapulier". Brede, zwierig uitgewerkte plooienval. Gesmeed ijzeren lichtarm.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1836, Modern Archief 20.079, dossier545.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine