Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5762)

Enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (derde kwart van de 19de eeuw). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen sokkel; begane grond met imitatievoegen, rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen, op bovenverdieping verrijkt met sleutels en steunend op kordon vormende lekdrempels. Bewerkte houten vleugeldeur in een brede hardstenen omlijsting geflankeerd door schamppalen, afgedekt met een brede balkonplaat op consoles. Balkon met ijzeren leuning tussen postamenten. Gevelbeëindiging: geleed kordon, blind fries en kroonlijst op modillons en vlakke gegroefde consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine