De Eenhoorn en Sint-Michiel

Identieke puntgevels van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (pannen), respectievelijk zogenaamd "de Eenhoorn" en "Sint-Michiel", daterend uit de tweede helft van de 16de eeuw tot de eerste helft van de 17de eeuw. Verankerde bepleisterde en beschilderde puntgevels met in top telkens een drielicht-, een rechthoekig luik met latei op consooltjes en een balkgat. Verder aangepaste rechthoekige vensters en puien. Nummer 2 met houten pui en zijgevel van vier traveeën in de Prinsstraat. Achteruitwijkende en schuin geplaatste deur in hoekportaal.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine