Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5754)

Statig dubbelhuis met neoclassicistische inslag van vijf traveeƫn en drie bouwlagen onder schilddak (leien, nok parallel aan de straat); uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel met breed middenrisaliet met balkons op consoles en pilasters, houten kroonlijst op bewerkte consoles. Bouwlagen afgelijnd door middel van arduinen kordons, begane grond met imitatievoegen uitstralend boven de vensteropeningen. Rechthoekige vensters met arduinen lateien en lekdrempels, in het risaliet gevat in geriemde hardstenen omlijstingen; balustrade op tweede verdieping. Brede rechthoekige poort met brede rechtstanden van arduin op sokkels.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine