Rij meergezinswoningen

Tekst van Rij meergezinswoningen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5746)

Met uitzondering van nummer 42, bepleisterde, beschilderde lijstgevels van drie traveeƫn en vier bouwlagen, te dateren in het vierde kwart van de 19de eeuw. Sober versierd met schijnvoegen, kordon vormende lekdrempels en een klassieke bekroning. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met kleine sleutel. Enkele bewaarde houten puien: de nummers 36 en 38 met centraal winkelraam tussen twee deuren, nummer 46 met smalle winkeldeur tussen twee uitstalramen en aparte huisdeur. De meeste van deze huizen zijn in serie gebouwd zoals de nummers 34-36, de nrs. 38-40, 44 waarbij vermoedelijk het nummer 42 aansloot.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine