Neotraditioneel burgerhuis

Neotraditioneel diephuis van drie traveeƫn en drie hoge bouwlagen onder leien zadeldak, in top gedateerd 1882 (ankers). Bakstenen trapgevel (zeven treden + overhoekse topstukken) op een arduinen sokkel; parement verlevendigd met natuursteen, onder meer kwartholle negblokken en banden. Hoofdverdieping gemarkeerd door een centraal balkon en een blinde boogfries boven de vensters. In de top, twee registers met drielichten en balkgat; verder rechthoekige vensters met doorlopende lekdrempels. Rechts, hoge rechthoekige deur met gestrekte tussendorpel en bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine