Woon- en handelspand

Tekst van Woon- en handelspand in neo-Vlaamserenaissance-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5736)

Gedateerde tuitgevel in neo-Vlaamserenaissance-stijl van 1888 zie muurankers. Drie traveeƫn, vier bouwlagen en zadeldak (roofing, nok loodrecht op de straat). Parement van bak- en zandsteen verlevendigd met speklagen, diamantkoppen en sierankers. Markerende golvende lijnen zie de gekorniste pui- en waterlijsten van eerste en tweede bouwlaag, de ontlastingslagen van derde en vierde. Rechthoekige vensters tussen kordon vormende lekdrempels en dito lateien en enkele kleine varianten zoals de kraagstenen op de hoofdverdieping en de sluitstenen en hoekblokken op de derde. Top versierd met vleugelstukken, pinakels en sierbol. Gewijzigde begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine