Meergezinswoning

Tekst van Woon- en handelspand in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5732)

Breedhuis van twee traveeën, vier bouwlagen en mansardedak (kunstleien) in eclectische, neobarok getinte stijl naar ontwerp van architect E. Leclef, 1883. Lijstgevel van bak- en zandsteen met speklagen. Hoge begane grond met entresol geritmeerd door middel van zware geblokte pilasters; beëindiging met gevelbreed bel-etagebalkon met balustrade en postamenten. Bovenbouw met twee uit het gevelvlak tredende- traveeën gemarkeerd door gekorniste lijsten en een bekronende dakkapel in houten omlijsting met voluten, driehoekig fronton en sierbol. Rechthoekige bovenvensters in brede geriemde omlijsting met verschillende sleutels en een segmentbogig fronton op de derde bouwlaag.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1882, Modern Archief 20.202, dossier 523.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine