Classicistisch herenhuis

Classicistisch herenhuis van negen traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien, roofing) waarin twee dakkapellen met vleugelstukken. Mogelijk samenvoeging van oudere panden (zie muurankers met gekrulde spie en verschil in breedte van de penanten links en rechts van het risaliet). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de tweede helft van de 18de eeuw met middenrisaliet gemarkeerd door pilasters en bekroond met driehoekig fronton. Geblokte rondboogomlijsting met een sierlijke sluitsteen waarin rechthoekige vleugeldeur met snijraam; hogerop een gekorniste waterlijst waarop een uitspringende latere erker rust; bovenaan een radvenster. Verder rechthoekige vensters met kwartholbeloop en individuele lekdrempels. Eenvoudige gevelbeëindiging. Rechts van het risaliet een houten winkelpui met afzonderlijke privé-ingang (19de eeuw).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine