Neoclassicistisch hoekhuis

Tekst van Twee gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5704)

Neoclassicistisch hoekhuis van zeven + drie traveeƫn en vier bouwlagen onder afgesnuit schilddak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels gemarkeerd door pilasters en doorlopende kordons; paneelwerk op borstweringen. Eenvoudige kroonlijst met tandlijst op klossen. Rechthoekige vensters, gedicht aan zijde van de Vekestraat. Eerste verdieping met centraal deurvenster onder gestrekte waterlijst op gegroefde consoles. Recente winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine