Twee trapgevels

Twee trapgevels (zeven treden + overhoekse topstukken) van elk twee traveeƫn en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken, te situeren in de tweede helft van de 16de eeuw. Bak- en zandstenen parement voorzien van ankers met gekrulde spie; geveltop voorzien van rondboogvensters met sleutel en imposten, onder meer rechtergevel geflankeerd door kloosterkozijnen en hogerop rechthoekige luiken. Verder in 1849 aangepaste rechthoekige vensters met sporen van een oud wigvormig ontlastingssysteem (rechtergevel). Op de hoek met Venusstraat oud arduinen straatnaambordje. Moderne winkelpui, over volledige breedte.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1849, Modern Archief 20.100/2, dossier 343.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine