Eenheidsbebouwing

Tekst van Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5672)

Eenheidsbebouwing van drie neoclassicistische rijhuizen uit het derde kwart van de 19de eeuw, in totaal veertien traveeƫn breed en drie bouwlagen hoog onder zadeldaken (pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevels. Rechthoekige vensters in vlakke omlijstingen op cordonvormende lekdrempels en onderdorpels. Klassiek hoofdgestel met architraaf en een houten kroonlijst en tandlijst bewerkte consoles waartussen casementen. Bewaarde, klassieke, houten winkelpuien.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine