Art-deco-flatgebouw

Tekst van Meergezinswoning in art-decostijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5670)

Flatgebouw in art-decostijl van twee traveeën en vijf bouwlagen onder plat dak. Lijstgevel, opgetrokken uit similisteen naar ontwerp van architect Van Der Heyden (gevelsteen), verticaal gemarkeerd door een ruime, doorlopende trapezoïdale erker over de verdiepingen, waarboven een balkon. Getrapte bekroning, waarin een gevelsteen met een draak. Rechthoekige vensters met uitgegroefde lateien, lekdrempels, waaronder decoratieve bas-reliëfs. Op de begane grond, en bovenste verdieping naar boven toe verkleinende vensters onder gedrukte mijterboog. Oorspronkelijk houtwerk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine