Meergezinswoning

Tekst van Gekoppelde meergezinswoningen in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5661)

Dubbelhuis van vijf traveeën en vier bouwlagen onder mansardedak (leien), daterend van 1914 (gevelsteen). Parement van gele baksteen verlevendigd met witte en rode baksteen en met mozaïeken. Hoger opgaande middentravee eindigend op een tuitgeveltje, voorzien van tweelichten en gemarkeerd door twee gebogen balkons. Middentravee met rondboogvormige toegang, een geprofileerde archivolt en een grote sleutel in vorm van een vrouwenhoofd. Tweede verdieping met korfboogvormige vensters met tussenstijlen onder een brede gebogen waterlijst met diamantkoppen. Verder rechthoekige vensters en houten puien.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine