Pakhuis Bavo

Voormalig pakhuis "Bavo", (1862). Bakstenen lijstgevel (oorspronkelijk mogelijk bepleisterd en beschilderd) van vier traveeƫn en drie bouwlagen. Zijtravee als poortrisalieten (op begane grond links, poort bewaard). Getoogde bovenvensters, in de zijrisalieten lager uitgewerkte luikgaten. Fries: mezzanino met rechthoekige vensters.

Interieur: moer- en kinderbalken-constructie, op houten standvinken met slof en schoren; moerbalk in zijgevel verankerd, doch tevens rustend op geschoord sleutelstuk op houten, tegen de muur rustende kolom; kolommen op hardstenen sokkels. Houten dakstoel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine