Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5646)

Breedhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel op geprofileerde sokkel van arduin. Registers aangegeven door de puilijst, de gekorniste waterlijsten van de hoofdverdieping en de gevelbekroning. Hoofdverdieping met markant balkon over twee traveeën afgezet met ijzeren leuning en gedragen door voluutconsoles. Rechthoekige muuropeningen, op de eerste en tweede bouwlaag in geriemde omlijsting en doorlopende lekdrempels op consooltjes, op de derde in verdiepte omlijsting. De borstweringen telkens versierd met paneelwerk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine