Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5639)

Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde neoclassicistische lijstgevel, daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw. Benedenverdieping op hardstenen sokkel met twee keldermonden; imitatiebossage, uitstralend boven de rondboogpoort met fraaie vleugeldeur en getralied bovenlicht. Horizontaliserende ordonnantie door de doorlopende dorpels, omgetrokken puilijst en kroonlijst op modillons. Op de tweede bouwlaag, houten erker op zware consoles; flankerende vensters voorzien van waterlijsten en balustrades. Op de derde bouwlaag, lagere vensters in geprofileerde omlijstingen met oren en doorlopende dorpels.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine