Gekoppelde meergezinswoningen

Tekst van Geheel van meergezinswoningen, café en feestzaal (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5613)

Breedhuis van acht traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde bovenbouw met benadrukte vierde travee geopend met breed drielichtsvenster in rondboog met geprofileerd beloop waarboven smaller rechthoekige venster tussen spiegels. Mogelijk voormalige poorttravee met achterliggende hal en trapzaal. Gevelindeling in horizontale registers door middel van gekorniste lijsten, kordon vormende lekdrempels en een klassieke bekroning. Hoofdverdieping met rechthoekige vensters. Hogerop steekboog- en rechthoekige vensters, respectievelijk in deels omlopende en volledige geriemde omlijsting. Verdiepte panelen versieren borstweringen en fries. Verbouwde begane grond en aangepast venster op de hoofdverdieping links.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine