Art-nouveaugevels

Tekst van Burgerhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5612)

Fraaie art-nouveaugevels van 1903 naar ontwerp van architect R. Frank, respectievelijk twee en drie traveeën en vier bouwlagen. Parement van witte baksteen en natuursteen verlevendigd met mozaïeken. Nummer 124 met golvende daklijst, lisenen, topstukken en windwijzer van smeedwerk. Nummer 126 met aangepaste lijstgevel, in de linker travee met driezijdige houten erker waarom balkonnetje met typische gesmede leuning. Voorts, diverse venstervormen: rondbogig, rechthoekige en segmentbogig met originele roedeverdeling en melkglas; de rechthoekige vensters met ijzeren latei en klein versierd boogveld onder rollaag. Gemoderniseerde begane grond en ontsierend reclamebord .

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1903, Modern Archief 20.348, dossier 377.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine