Blom-Laufer

Zogenaamd Blom-Laufer, naar ontwerp van architect Alexis Van Mechelen van 1895. Lijstgevel van drie traveeën en vier bouwlagen in neo-Italiaanse palazzostijl. Parement van witte natuursteen en arduin. Horizontale geleding door middel van gekorniste lijsten en kordons. Accent op bel-etage met breed balkon op zware consoles; gesloten leuning waarop twee Ionische zeilen van roze graniet bekroond met hoofdgestel en kleiner balkon van de derde bouwlaag Tweede en derde bouwlaag respectievelijk met rechthoekige en rondboogvensters in geriemde omlijsting met waterlijst; borstweringen met uitspringend paneel. Op hoogste lage verdieping, tweelichtsvensters gescheiden door Ionische zuiltjes van roze graniet; tussenliggende penanten versierd met rondboognis tussen gecanneleerde pilasters. Gevelbeëindiging met gelede architraaf fries bezet met mozaïeken en kroonlijst op modillons alternerend met rozetten.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1895, Modern Archief 20.306, dossier 1123.
  • L'Emulation, 1899, XXIV, pl. 4-5.