In den Engel

Zogenaamd "ln den Engel" (zie opschrift), vermoedelijk van 1887 volgens beschadigde gevelsteen. Architect is Hendrik Krekel zie opschrift in speklaag. Zelfde stijl als nummer 66 doch vier traveeƫn breed. Hoofdverdieping met deurvensters achter sierlijke gietijzeren leuning bekroond met doorlopend plat kordon op consooltjes. Derde bouwlaag met geaccentueerde middenvensters met balusters en dubbele gekorniste waterlijst waartussen opschrift en engelenfiguur; de flankerende borstweringen der vierde bouwlaag zijn versierd met guirlandes. Omgetrokken kroonlijst boven de middelste travee Rechthoekige respectievelijk steekboogvormige vensters waarvan sommige met sleutel en omlijsting van natuursteen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine