In den Zoeten Inval

Hoekhuis met de Sint-Andriesstraat van tweemaal twee traveeën, een afgeschuinde hoek, vier traveeën en afgewolfd zadeldak; 1885 gedateerd in gevelsteen. Beschilderde bakstenen gevels met grappige voorstelling van mannetje dat in bijenkorf duikelt, gevat in rondboognis met waterlijst en gebroken driehoekig fronton en tegen achtergrond van vlaggemast met wimpel en blazoen. Voorts, verticaal gegroepeerde rechthoekige vensters, per verdieping geflankeerd door Dorische, Ionische en Corinthische halfzuilen; hoekbalkon op de tweede verdieping. De begane grond is aangepast.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine