Hoekhuis met Aalmoezenierstraat

Tekst van Gekoppelde winkelhuizen in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5593)

Hoekhuis Aalmoezenierstraat, respectievelijk drie traveeën, een afgeschuinde hoek en vijf traveeën, vier bouwlagen en pseudo-mansardedak waar in rechthoekige dakkapellen. Baksteenmetselwerk met gebruik van natuursteen voor markerende speklagen, kordon vormende lekdrempels en hoekblokken. Rondboogvensters in vlakke omlijsting met sleutel en imposten op tweede en derde bouwlaag, segmentboogvensters onder versierde rollaag op de vierde. Hoektravee geaccentueerd door waterlijsten op consoles. Klassieke bekroning en aangepaste begane grond met winkels.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine