Directeurswoning Academie

Enkelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder schilddak met aangebouwde vestibule, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Begane grond met imitatiebossages afgelijnd door een brede puilijst; verder opengewerkte balustrade op de hoofdverdieping en doorlopende kordons. Versierd fries onder een kroonlijst met tandlijst op klossen. Benadrukte middentravee met rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen, op de bovenverdieping verrijkt met oren; op de hoofdverdieping, balkon op voluten voor het deurvenster in een omlijsting met entablement waarop de balustrade van de derde bouwlaag rust. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met bijkomende lekdrempels op voluten voor de derde bouwlaag. In zesde travee, rechthoekige poort in omlijsting waarvan stijlen versierd met paneelwerk; houten vleugeldeur boven ingang: terras met fraai gesculpteerde leuning en veranda. Zij- en achtergevel van telkens drie traveeën in zelfde stijl.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine