Drie huizen

Tekst van Drie traditionele breedhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5566)

Bepleisterde of gecementeerde lijstgevels, samen twaalf traveeƫn en twee bouwlagen plus insteek, afgedekt met pannen zadeldak; insteek en holronde daklijst verraden kern uit de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Nummer 5: dakkapel met aanzet van puntgeveltje en rechthoekig venster met latei op consooltjes. Nummer 7: hoge sokkel met geprofileerde afzaat onderbroken voor traditioneel rondboogdeurtje in bepleisterde, vermoedelijk zandstenen omlijsting, met uitgeholde dagkanten, diamantkopsleutel en imposten en bekroond met bolkozijn. Nummer 3: vlakke hardstenen deuromlijsting uit de 19de eeuw. Alle vensters met vernieuwde lateien en lekdrempels aangebracht in de 19de eeuw.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine