Neoclassicistisch enkelhuis

Neoclassicistisch enkelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nokrichting parallel met de straat), te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met gebruik van arduin voor de gelijkvloerse verdieping. Gevel ingedeeld in registers door middel van puilijst, waterlijst op klossen en gekorniste kroonlijst met tandlijst op klossen boven het fries met verdiepte panelen. Rechthoekige vensters met op de tweede bouwlaag penanten uitgewerkt als pilasters met kapitelen die een klassiek hoofdgestel dragen. Bovenverdiepingen met vensters in geriemde omlijstingen onder een bekronende waterlijst of een driehoekig fronton. Getraliede venster- en deuropeningen op de begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine