Laat-classicisitisch herenhuis

Laat-classicistisch dubbelhuis van vijf traveeƫn en drie bouwlagen waarvoor een bouwaanvraag van 1828. Gecementeerde lijstgevel met vlakke puilijst, doorlopende lekdrempels op tweede verdieping en een eenvoudige kroonlijst op klossen waarboven een blinde attiek. Rechthoekige vensters met lekdrempels met consooltjes op de bovenverdieping. Poortrisaliet met een klassieke arduinen omlijsting op neuten, bekroond met een gekorniste waterlijst op gecanneleerde platte consoles met guttae, hogerop gekorniste waterlijst boven het deurvenster op de tweede verdieping. Oorspronkelijk (zie bouwaanvraag) imitatievoegen op gelijkvloers en vensters van risaliet en tweede verdieping in platte bandomlijstingen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D1-D2, 1828, Modern Archief 561/2.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine