Société Coloniale Anversoise

Tekst van Société Coloniale Anversoise (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5548)

Indrukwekkend kantoorgebouw van zeven traveeën en vier bouwlagen onder plat dak. Neoclassicistische lijstgevel van witte natuursteen naar ontwerp van architect E. Pelgrims (gevelsteen) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Voornamelijk horizontaliserende gevelopbouw met doorlopende puilijst, kordons, gekorniste dorpels en bekronende balustrade, doorbroken door het centraal gedesaxeerd risaliet met driehoekig (tweede bouwlaag) en gebogen fronton (vierde bouwlaag). Voorts rechthoekige vensters, op de tweede bouwlaag onder entablement. Rechthoekige getraliede vleugeldeur in hardstenen omlijsting onder gestrekte waterlijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine