Appartementsgebouw

Tekst van Appartementsgebouw van de Société Belge Immobilière (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5543)

Appartementsgebouw van zes bouwlagen (+ twee dakverdiepingen) met witte natuurstenen lijstgevels in eclectische neobarok geïnspireerde stijl van circa 1910-1920 naar ontwerp van architect C. Janssens (gevelsteen) met beeldhouwwerk door A. De Rydt. Voornamelijk horizontale gevelopbouw met doorlopende puilijst, kordons, dorpels, verlevendigd door de in de gevelwanden uitgebogen erkers en de afgeronde hoektravee, dito gebogen kroonlijst, waarboven attiek vormende balustrade met twee dakverdiepingen: eenvoudige rechthoekige vensters, afwisselend onder driehoekige frontons; markante koepelvormige bekroning, rustend op voluten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine