Bankgebouw

Tekst van Kantoorgebouw Caisse Hypothécaire Anversoise (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5535)

Monumentaal bankgebouw van de "Caisse Hypothécaire Anversoise, Anhyp". Brede witte natuurstenen gevel van acht traveeën en zeven bouwlagen onder plat dak in een sobere eclectische stijl, naar verluidt daterend van 1929. Traveeën over tweede, derde en vierde bouwlagen verticaal gemarkeerd door de licht verdiepte rondboognissen met kwarthol beloop en maskerkop als sluitsteen. Vijfde, zesde en zevende bouwlagen eerder horizontaal geritmeerd door de geprofileerde waterlijsten en de balkons en telkens achteruitspringend. Geprofileerde lijst met tandlijst boven de vijfde bouwlaag doet dienst als kroonlijst; bekronende balustrade met postamenten en balusters.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine