Neobarok pand

Tekst van Winkelhuis met eclectisch gevelfront (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5534)

Diephuis van drie traveeƫn en vier bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde halsgevel in een neobarokstijl, echter met oudere kern. Skeletvormige opbouw, horizontaal gemarkeerd door middel van doorlopende lekdrempels, gestrekte geprofileerde kroonlijst op consoles en breed balkon op de tweede bouwlaag; eenvoudige gekoppelde rechthoekige bovenvensters, op de derde en vierde bouwlagen met onversierde spiegels op de borstweringen. Halsgevel verhoogd met een gebogen fronton met drie siervazen, waaronder onversierde panelen met medaillons. Begane grond volledig verbouwd tot winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine