Herenhuis

Eertijds fraai herenhuis van vier traveeƫn en drie bouwlagen in neoclassicistische stijl, daterend uit de derde kwart van de 19de eeuw, momenteel echter winkelhuis (twee puien) met gecementeerde lijstgevel. Horizontale gevelgeleding door middel van doorlopende kordons, waterlijstjes, tandlijstjes, alsmede door de balustrades voor deurvensters. Voorts, hoge rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen, bekroond door gestrekte waterlijsten, op de tweede bouwlagen steunend op consoles. Geprofileerde kroonlijst op bewerkte modillons, tandlijst en als consoles uitgewerkte guirlandes met maskerkoppen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine