Winkelhuis

Tekst van Coutellerie-Orfèverie Tilquin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5527)

Interessant winkelhuis van vier bouwlagen onder plat dak, naar ontwerp van architect J. Sels van 1933 (gevelsteen) in de stijl van de nieuwe zakelijkheid. Eenvoudig geordonneerde lijstgevel van sierbeton, verticaal gemarkeerd door de oplopende kokervormige centrale 'spil', bekroond door een geblokt motief op halfronde sokkel, waarboven "Tilquin". Voorts gebogen vensters met ijzeren ramen, geprofileerde waterlijstjes. Winkelpui met dubbelhuisopstand en entresol. Opmerkelijke, bewaarde inrichting van de winkelruimte (oorspronkelijk een messenwinkel), ontworpen door dezelfde architect.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine