Rijhuis

Rijhuis van zes traveeën en vier bouwlagen onder leien zadeldak. Natuurstenen puntgevel in neorenaissancestijl, gedateerd 1903 (cartouche). Eerste en tweede bouwlagen volledig verbouwd tot moderne winkelpui met entresol. Bovenbouw bewaard en gemarkeerd door de trapezoïdale erker over de derde en vierde bouwlaag met koepelvormige bekroning; horizontale gevelgeleding door middel van doorlopende kordons, lekdrempels en geprofileerde kroonlijst. Op de derde bouwlaag vensters geritmeerd door pilasters en bekroond door verdiepte nissen met versierde boogvelden; op de vierde bouwlaag geflankeerd door Dorische halfzuilen. Boven de daklijst een verhoogde puntgevel, verrijkt met versierde muurankers en geflankeerd door een opengewerkte balustrade met overhoekse pinakels; drie gekoppelde rondboogvensters onder een oculus met belangrijke sluitsteen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine