Hoekhuis

Tekst van Handels- en kantoorgebouw Manfield & Sons (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5511)

Hoekhuis van drie + een + drie traveeƫn en drie bouwlagen onder haakse zadeldaken in neo-Lodewijk XVI-stijl uit de eerste kwart van de 20e eeuw(voor 1912). Witte natuurstenen lijstgevels gemarkeerd door de afgeronde hoektravee, torenvormig bekroond boven de daklijst (momenteel ontbreekt de koepel). Halsgevels aan de Meir en aan de Grammeystraat met rechthoekige vensters met een middenkalf op de tweede bouwlaag, op de derde bouwlaag met versierde borstwering. In de top drie gekoppelde, getoogde vensters; bekronend monumentaal topstuk, waarop een vergulde valk. Sobere Lodewijk XVI-versiering, onder meer guirlandes. Volledig verbouwde winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine