Neoclassicistische burgerhuizen

Tekst van Neoclassicistische burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5504)

Neoclassicistische lijstgevels uit de tweede helft van de 19de eeuw, respectievelijk vijf en vier traveeƫn, drie bouwlagen en zadeldak (roofing). Indeling in horizontale registers door middel van kordon vormende lekdrempels en klassieke gevelbekroning. Sobere versiering met schijnvoegen en spiegels. Rechthoekige naar boven toe verkleinende vensters, op de bel-etage in geriemde omlijsting met oren. Centraal venster van nummer 4 met balkon op bewerkte consoles en dito gestrekte waterlijst.

Grotendeels vernieuwde begane grond, nummer 4 echter met bewaarde rechthoekige deur met fraai snijraam.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine