Ambtswoning Hoofdapotheker

Tekst van Ambtswoning hoofdapotheker Sint-Elisabethsgasthuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5496)

Bepleisterde, beschilderde lijstgevel naar ontwerp van architect Ferdinand Dermond met art-nouveaudecor van het eerste kwart van de 20ste eeuw, afgedekt met pseudo-mansardedak waarin twee dakkapellen en een oeil-de-boeuf in hardstenen omlijsting met waterlijst en voluten. Begane grond van drie traveeën opgefrist met schijnvoegen. Bovenbouw van twee traveeën met halfrond uitstulpende erker op breed bewerkt kraagstuk en bekroond met balkon achter fraaie ijzeren leuning; de gekoppelde respectievelijk vijf- en drielichtsvensters zijn gescheiden door versierde smalle penanten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine